top of page

Recenzie ''Cel mai bogat om din Babilon'' de George S. Clason


Recenzie ''Cel mai bogat om din Babilon'' de George S. Clason

Paginile acestei cărți vă vor purta înapoi în timp - tocmai în îndepărtatul Babilon, leagănul în care s-au născut principiile de bază ale lumii financiare, recunoscute acum și puse în practică în întreaga lume. Babilonul a devenit cel mai opulent oraș din lumea antică pentru că locuitorii lui erau cei mai bogați oameni din vremea aceea. Aceștia știau să aprecieze valoarea banilor. Puneau în practică principii financiare extrem de solide pentru obținerea lor. Această carte conține șapte leacuri cu ajutorul cărora ne putem '' vindeca '' sărăcia, explicândule cu claritate pe fiecare în parte.

Acest ghid de înțelegere a lumii financiare are menirea de a oferi celor care doresc să obțină succesul financiar o perspectivă asupra modalităților prin care pot să câștige bani, să-i păstreze și să-i pună la treabă, astfel încât să câștige de pe uma lor și mai mulți bani.

Cele șapte leacuri ale sărăciei care le veți găsi mai pe larg în carte sunt:

1. Începeți să vă umpleți punga cu aur! 2. Controlați-vă cheltuielile!

3. Înmulțiți-vă aurul pus deoparte! 4. Aveți grijă să nu vă pierdeți comorile!

5. Transformați-vă căminul într-o investiție provitabilă!

6. Asigurați-vă un venit pentru viitor!

7. Perfecționați-vă talentul de a câștiga!

Cele cinci legi ale aurului:

1. Aurul se revarsă cu dărnicie asupra celui care pune deoparte nu mai puțin de o zecime din câștigul său pentru a crea o avere considerabilă nu numai pentru viitorul său, dar și pentru cel al familiei sale.

2. Aurul lucrează cu sârg în folosul stăpânului său înțelept, care știe cum să-l administreze într-un mod profitabil, astfel încât acesta se înmulțește precum se înmulțesc animalele pe câmpii.

3. Aurul cere protecția unui stăpân prevăzător care îl investește numai sub stricta supraveghere a unor oameni înțelepți, ce știu cum să-l administreze.

4. Aurul zboară printre degetele celui care îl investește în afaceri sau obiective cu care nu este prea bine familiarizat sau care nu se bucură de aprobarea înțelepților în acest domeniu.

5. Aurul fuge din calea celui care urmează sfaturile înșelătoare ale escrocilor și șarlatanilor sau din calea celui care îl investește în dorințe nechibzuite și aventuroase.

Vreau să împart cu voi un frumos dialog dintre rege și Arkad, ce mi-a plăcut mult prin răspunsurile oferite de cel mai bogat om din Babilon:

'' - Arkad, îi spuse regele , este adevărat că tu ești cel mai bogat om din Babilon?

- Așa se spune, maiestate, și nimeni nu pare să infirme acest zvon.

- Și cum ai devenit atât de bogat?

- Am știut cum să profit de toate oportunitățile ce mi s-au ivit în cale, oportunități de care ar fi trebuit să profite toți cetățenii din orașul nostru.

- Dar cu ce ai început?

- Cu dorința mea nemărginită de a mă înbogăți. Cu nimic altceva. ''

În cocluzie, mi-am dat seama că orice om bogat trebuie în primul rând să dobândească această dorință arzătoare de a-și îndeplini obiectivele!

Vă doresc o dorință puternică în sufletul vostru și vă recomand cu mare drag această carte pe care o puteți lectura în tren, când aveți un drum lung. Vă va face călătoria mai plăcută și mai productivă! Eu am procurat-o de pe Elefant.ro și am beneficiat de 50 % reducere, deasemenea o puteți procura și de pe Elefant.md

Categories

POSTĂRI RECENTE

Înscrie-te acum pentru a primi ultimele noutăți

bottom of page