top of page

O vizită la cosmetician

  • Beauty
  • Jun 24, 2019
  • 4 min read

Acum o lună am ajuns la cosmetician după multe amânări, și dacă mă urmăriți pe Instagram, am specificat într-un story că o să revin cu detalii într-un articol pe blog. Aveam o mare nevoie de un specialist pentru fața mea, pentru că în ultimii ani o chinuisem cu de toate, produse incorecte, îngrijire incorectă și nu mai știam ce să-i fac, iar primul meu sfat pentru voi este să nu încercați toate prostiile pe fața voastră și să faceți mai bine o consultație la un specialist. Eu am mers la cosmeticiana mea de încredere, care este prietena mea dragă, specializată foarte bine în acest domeniu. ( o găsiți aici ) Primul lucru pe care l-a făcut, mi-a analizat tenul și mi-a spus cum este și de ce anume are nevoie. De când mă știu consideram că tenul meu era de tip normal, când de fapt tenul meu era deshidratat eu foloseam produse pentru tenul uscat, astfel făceam niște greșeli majore dezechilibrând activitatea normală a pielii. După analiza efectuată am depistat următoarele: Pori dilatați și încărcați; prezența punctelor negre, pe alocuri unele elemente inflamate din lipsa unei îngrijiri corespunzătoare tipului de ten, cu zona T predispusă la un exces de sebum din cauza dereglării activității glandelor sebacee, cu zonele laterale deshidratate, prezența petelor pigmentare, relief și nuanță neuniformă a tenului.

Cosmetologul mi-a indicat: o curățire combinată dintre partea mecanică, care include ultrasunet și microdermabraziune, și partea chimică compusă dintr-un cocktail de pilinguri cu concentrație de la mică la medie. Un masaj cu lăptișor pe bază de arbore de ceai verde pentru a calma tenul. Și astfel tratamentul încheinduse cu aplicarea unui ser cu retinol; O mască antiseptică cu efect seboreglator și o mască alginată cu efect calmant și hidratant. Desigur că nu a mai stat deloc pe gânduri și a trecut la treabă, iar eu mă simțeam relaxată și puneam tot felul de întrebări :)) Tratament pas cu pas: 1. Demachierea - pentru aceasta am folosit un lăptișor cu extract de banană, care înlătură lejer machiajul. 2. Curățirea - pentru aceasta am folosit un gel pe bază de enzime, care înlătură impuritățile și are un efect ușor keratolitic. 3. Tonifierea tenului - pentru aceasta am folosit o loțiune pe bază de acid citric cu efect de înălbire. 4. După pregătirea tenului pentru tratament, cosmetologul mi-a indicat un cocktail din pilingurile grupei (AHA și BHA): Salicilic - pentru tenul problematic cu tendințe acneice și tenul gras. Acidul Lactic - pentru o ușoară înălbire. Glicolic - pentru o hidratare în profunzime și o exfoliere superficială. Pilingurile vor înlătura celulele moarte și vor oferi o penetrare mai eficace a preparatelor care le vom folosi pe parcurs. 5. Curățarea tenului cu Ultrasunetul: Mi-a pregătit tenul aplicându-mi o mască gel, pe 15-20 min, pentru a înmuia stratul cornos al pielii care va fi înlăturat prin undele Ultrasunetului.

6. Microdermabraziunea - o șlefuire cu diamant care nivelează și uniformizează relieful și nuanța pielii, oferindu-i un aspect sănătos și luminos.

7. Aplicăm serul cu retinol care este indicat anume pentru tenul problematic dar și pentru tenul matur, dă imunitate pielii și ajută la nivel celular pentru regenerarea mai rapidă a celulelor după o procedură.

8. Tratamentul a urmat cu un masaj cu un lăptișor pe bază de arbore de ceai verde - acesta este indicat pentru tenul gras cu elemente inflamatorii, el calmează și înbunătățește circulația sangvină. Și închieiem tratamentul cu măștile: Masca antiseptică cu efect seboreglator, regenerator și de închidere a porilor. Masca alginată pe bază de lavandă și rozmarin cu efect puternic calmant și hidratant, aceasta fixează efectele tututor produselor folosite anterior.

Iar la final mi-a aplicat o cremă cu protecție solară pentru că după oricare tratament de exfoliere chimică sau mecanică este indicat să folosim o cremă cu factor de protecție solară, pentru a preveni pigmentarea pielii și pentru a o proteja de factorii radicali de mediu.

Acest tratament este indicat să se efectueze ca și un curs din 4-6 proceduri, cu interval de 10-14 zile. În general exfolierea durează de la 3 la 5 zile depinde de concentrația pilingurilor folosite. Desigur că rezultatele mari, nici la mine nici la orice persoană nu sunt doar dintr-o procedură. Pentru a avea efect maxim de curățare și tratare a tuturor imperfecțiunilor trebuie să se respecte cursul și o îngrijire la domiciliu corespunzătoare. Eu chiar dacă am făcut doar o procedură momentan, oricum am văzut un rezultat. Iar efectele primului tratament sunt: minimizarea porilor dilatați, aspect sănătos și luminos al pielii, uniformizarea reliefului și nuanței tenului și reglarea activității glandelor sebacee. Așa arăta tenul meu după 6 zile de la tratament:

Pentru a avea tenul sănătos și luminos trebuie să ne îngrijim de el, să-i acordăm mult timp și produse speciale tipului nostru, indiferent de vârstă. Acesta este secretul, pentru că nu există ten perfect și nu o să existe vreodată, trebuie să-i înțelegem nevoile, să i le îndeplinim iar el ne va răsplăti pe măsură! Și încă ceva, dacă doriți ca machiajul să stea frumos pe fața voastră, trebuie să vă întrețineți tenul foarte bine, pentru că nici cel mai bun și cel mai scump fond de ten nu acoperă imperfecțiunile și nu dă un efect ideal al feței, din contra, fondul de ten intensifică toate neajunsurile tenului dacă nu este îngrijit corect.

Comments


Categories

POSTĂRI RECENTE

Înscrie-te acum pentru a primi ultimele noutăți

 © 2017 By CRISTINA COSTACHE. ALL RIGHT RESERVED.

bottom of page