Acum o lună am participat la un training despre care am aflat de acest minunat brand, de fapt îl cunoscusem dar nu îi știam încă povestea. Și nu știu cum voi, dar eu sunt sceptică când vine vorba de cosmetice, până nu le cunosc povestea, cum au apărut, pe ce ingrediente se bazează, și așa mai departe parcă fug de ele, ei bine nu mereu sunt fixată pe aceste detalii dar când merge vorba de ingrediente prefer să mă informez mai bine despre acest lucru. Despre ECOOKING: Ce înceamnă ECOOKING? ECO - organic COOKING - to cook Este un brand de cosmetice organice din Danemarca, lansate la finele anului 2015. Realizate cu respect față de ten și față de mediu * 100 % uleiuri organice și naturale * 100 % fără parabeni *100 % vegane * Ambalaje reciclabile. Totul a început în bucătăria Tinei Sogaard, care este și fondatoarea acestui brand. Necesitatea a apărut ca urmare a unei crize personale, după ce a divorțat de soțul ei, Tina a trecut printr-o perioadă foarte grea și într-o bună zi când s-a uitat în oglindă și a văzut în ce stare a ajuns și-a dat seama că trebuie să facă ceva în privința asta. O nouă porție de cremă, ser sau ulei era realizată zilnic și păstrată la frigider, într-un borcan curat, în care fusese înainte marmelada. Tina a realizat produsele pentru a rezolva diferite probleme ale pielii, așadar, nu exista limitări cu privire la selecția ingredientelor. Tina a lucrat în domeniul îngrijirii tenului timp de mai bine de 20 de ani și a realizat linii private de cosmetice. Din acest motiv, știe exact ce ingrediente sunt necesare, încât produsele să ofere rezultatul dorit. `` Efectul pe care îl are produsul este esențial - în al doilea rând, trebuie să fie cât mai organic și mai natural cu putință.`` Aceasta este fraza cu care m-a cucerit acest brand pentru că poate v-am mai spus, poate nu, că pe lângă make-up mai sunt obsedată și de skin care, mai ales când vine vorba de cosmetice organice și naturale. Pentru început, au fost realizate 7 produse pentru uz personal. Acum linia conține mai mult de 40 de produse și este în continuă extindere. Eu astăzi o să vă vorbesc mai mult despre produsele din poză, pe care le folosesc mai mult de o lună.
Am specificat în titlu că merge vorba despre îngrijirea pielii în sezonul rece pentru că din punctul meu de vedere aceste produse sunt perfecte pentru acest sezon deoarece sunt foarte hidratante și nutritive, dar o să vă vorbesc mai multe în cele ce urmează.
O să încep cu gelul de curățare, în mod normal se vinde în cantitate mare de 200 ml, eu îl am în cantitate mică de 50 de ml, îl folosesc de o lună, spălându-mă cu el de 2 ori pe zi și mai am încă din el. Este un gel de curățare delicat, recomandat pentru tenul normal, până la mixt. Ingrediente cheie: Extract organic de Castravete - conține vitamina C, acizi cafeici ( antioxidanți) și acizi grași.
Ulei organic de Floarea Soarelui - care este o sursă bogată de acizi grași, ce catifelează și calmează pielea. Vitamina E organică - are un rol excelent de hidratare. Are un miros plăcut, curăță foarte bine pielea și nu o usucă, mie îmi place de aceea și îl recomand cu încredere.
Ingrediente: Aqua**, Sodium Cocoyl Glutamate**, Glycerin*, Acrylates Copolymer, Cocamidopropyl Betaine**, Sodium Chloride**, Phenoxyethanol, Sodium Hydrixide, Cucumis Sativus Fruit Extract**, Tocopherol**, Caprylyl Glycol, Helianthus Annuus Seed Oil**, Parfum** *=organic ;**= natural
Al doilea produs este o mască peeling, minunată din punctul meu de vedere, mai ales în această perioadă, deoarece este cel mai bun sezon pentru peelinguri. Această mască peeling este bazată pe acizi, ce arată rezultate vizibile chiar după prima utilizare.
Definește, reînnoiește și redă luminozitatea tenului.
Ingrediente cheie: Acid Lactic pentru a înlătura celulele moarte, Acid Salicilic pentru curățare profundă, Acid Glicolic, ce acționează împotriva pigmentării tenului, acnee, arsuri solare, linii fine și riduri. Scualan din Măsline care are rol hidratant, reparator și de a reda elasticitatea. Utilizare:
Curățați foarte bine tenul atât de machiaj cât și de impurități apoi aplicați produsul într-un strat uniform și lăsați să acționeze 4-12 minute iar apoi înlăturați cu apă călduță.
Așa arăta pe fața mea, nu vă speriați dacă și fața voastră devine roșie ca o roșie :)) este ceva normal de aceea se recomandă a fi folosită seara, o dată pe săptămână. După ce am folosit-o prima dată chiar a fost un rezultat vizibil, porii îmi erau curățați și minimizați, fața neteză și luminoasă, iar după ce am înlăturat-o mi-am continuat rutina cu serul și crema mea de noapte. Același rezultat am obținut și a doua oară, și a treia și tot așa... Este un produs care mie îmi place foarte mult, pe mine funcționează de minune, de aceea și îl recomand. Și încă ceva, trebuie folosit cu precauție pe timp de vară, și se aplică neapărat o cremă cu protecție solară ( și pe timp de iarnă chiar dacă soarele nu este atât de puternic ) . Ingrediente: Aqua**, Lactic Acid**, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Squalane**, Polysorbate 60, Gluconolactone, Sodium Dehydroacetate, Salicylic Acid, Glycolic Acid, Sodium Benzoate, Calcium Gluconate **= natural
Al treilea produs este o cremă de zi hidratantă și nutritivă, ce ajută la reducerea ridurilor fine și previne apariția semnelor de îmbătrânire. Pentru toate tipurile de ten. Ingrediente cheie: Hyadisine - efect de hidratare instantanee și de durată. Îmbunătățește instantaneu liniile și structura tenului. Acționează în același mod ca și Acidul Hialuronic. Trylagen - stimulează sinteza de Colagen și țintește problemele ce țin de îmbătrânire în toate stadiile. Cătina - conține acizi grași, ce oferă tenului un efect de fermitate și lifting. Salvie - bogată în Vitamina A și calciu, pentru a stimula regenerarea celulară. Antioxidanții din Salvie combat radicalii liberi și în felul acesta acționează asupra ridurilor fine și altor semne de îmbătrânire. Eu mi-am aplicat-o atât dimineața cât și seara, are o textură foarte fină și îmi place foarte mult pentru că îmi lasă fața hidratată, fermă și fină la atingere și se absoarbe foarte repede în piele, pentru tenul meu mixt este foarte potrivită în acest sezon. Ingrediente: Aqua**, Cetearyl Ethylhexanoate, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter**, Glycerin**, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Sodium Lauroyl Glutamate, Xanthan Gum**, Caprylyl Glycol, Pseudoalteromonas Ferment Extract**, Hydrolyzed Wheat Protein**, Hydrolyzed Soy Protein**, Tripeptide-10 Citrulline, Tripeptide-1, Lecithin**, Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Butylene Glycol, Tocopherol**, Helianthus Annuus Seed Oil*, Pseudoalteromonas Exopolysaccharides, Citric Acid**, Sodium Salicylate, Parfum**, Linalool**, Geraniol**, Limonene** *=organic **=natural
Încă un produs indispensabil din trusa mea este balsamul de buze, și acesta este chiar 100% natural, am văzut cu ochii mei procesul preparării lui la trainingul la care am participat. Este un produs care îl port în buzunar și pe care îl aplic încontinuu pe buze, pentru că îmi hidratează foarte bine buzele și le oferă un aspect lucios. Balsamurile de la ECOOKING sunt de trei feluri: neutre, cu mentă și cu rodii, sunt nutritive și sunt excelente pentru buze uscate și deteriorate, cât și pentru a le oferi strălucire. Ingrediente cheie: Uleiul de Argan conține acizi grași și Vitamina E Uleiul de Măsline are o concentrație mare de antioxidanți cu proprietăți de vindecare. Uleiul de Migdale este bogat în Vitamina E, un antioxidant foarte eficient. Ceara naturală de Albine are un rol antiinflamator, antibacterian, antioxidant și hidratant. Vitamina E intensifică hidratarea. Untul de Shea conține vitamine naturale, acizi grași, care îl fac incredibil de hidratant și nutritiv. Un tips pe care vi-l dau este că puteți să-l aplicați și peste un ruj pentru strălucire sau chiar să-l amestecați cu rujul. Ingrediente: Butyrospermum Parkii Butter**, Olea Europaea Oil Unsapomfiables**, Glyceryl Rosinate**, Ricinus Communis Seed Oil**, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Olea Europaea Fruit Oil* Rhus Verniciflua Peel Cera**, Rhus Succedanea Fruit Cera**, Argania Spinosa Kernel Oil*, Aroma**, Cera Alba**, Ascorbyl Palmitate**, Tocopherol**, Mica**. *=organic; **=natural;
Următorul produs este de asemenea un balsam, dar nu unul de buze ci unul multifuncțional. Este miraculos, ce ajută la numeroase și grave probleme ale pielii. Și pe lângă faptul că ajută la vindecarea pielii foarte uscate, buzelor, călcâielor sau coatelor cu leziuni, bolilor de piele, arsurilor minore, înțepăturilor de țânțari (reduce mâncărimea) , este și perfect din punctul meu de vedere pentru sezonul rece, pentru că anume toamna, iarna, multor persoane li se crapă mâinile până la sânge iar acest balsam vindecă foarte repede aceste răni. Poate fi folosit deasemenea și pentru dermatite. Textura sa seamnă cu cea a balsamului de buze, se poate folosi singur sau combinat cu crema de mâini, se aplică pe zona respectivă și se lasă pe noapte să acționeze. După aplicarea pe mâini sau picioare, puneți o pereche de mănuși din bumbac sau șosete pentru a menține hidratarea. Ingrediente cheie: Delisens reduce mâncărimea și inflamația și tratează pielea uscata. Xpertmoist, hidratează și regenerează. Ulei de Argan Organic și Unt de Shea acestea conțin aicizi grași, antioxidanți și Vitamina E. Ulei de Măsline bogat în nenumărate vitamine.
Ingrediente: Butyrospermum Parkii Butter*, Glyceryl Rosinate**, Ricinus Communis Seed Oil**, Rhul Verniciflua Peel Cera/Rhus Succedanea Fruit Cera**, Prunus Amyldalus Dulcis Oil*, Olea Europaea Oil Unsaponifiables*, Cera Alba*, Olea Europaea Fruit Oil**, Argania Spinosa Kernel Oil*, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol**, Aqua**, Glycerin*, Pseudoalderomonas Ferment Extract, Xanthan Gum, Proline, Alanine, Serine, Sodium Phosphate, Sodium Hydroxide, Capryl Glycol, Ethylhexylglycerin, Butylene Glycol, Citric Acid, Acetyl Hexapeptide49 *=organic; **=natural
Acesta este un produs pe care eu, efectiv îl ador, mai ales în acest sezon când corpul meu are nevoe de mai multă hidratare. Este un ulei multifunțional 100% organic. De ce îl ador? Pentru că este unicul ulei natural pe care l-am încercat până acum care îmi hidratează atât de bine pielea și mi-o lasă atât de moale la atingere. Ingrediente cheie:
Ulei organic de Jojoba cu o compoziție light pe care pielea îl absoarbe foarte ușor. Pătrunde în profunzime pentru a calma și a catifela, în timp ce oferă și un excelent efect de hidratare. Ulei Organic din Semințe de Susan bogat în acizi grași esențiali, antioxidanți și minerale. Utilizare: După cum v-am spus este multifuncțional și poate fi folosit de la aplicarea pe piele, pe păr, pe barbă, până chiar și la gătit. Poate fi folosit și pentru demachiere, mai ales pentru a îndepărta machiajul din jurul ochilor. Îl pot folosi și bărbații, pentru ras, umeziți tenul cu apă călduță și apoi aplicați uleiul pe zona pe care doriți să o bărbieriți. Așteptați un minut și lăsați uleiul să fie absorbit la nivelul pielii și să înmoaie firele de barbă (1-5 minute). Apoi vă puteți rade normal cu aparatul de ras. Astfel, evitați apariția firelor care cresc în piele și a iritațiilor. Se poate amesteca și cu zaț de cafea pentru un exfoliant realizat la domiciliu. Eu cel mai des îl folosesc pentru aplicarea în calitate de mască pentru păr pe care o las să acționeze 2 ore, apoi îl spăl. Îl folosesc după ras sau când am și alte iritații pe corp, le calmează din punctul meu de vedere. Iar cel mai plăcut mod în care îl folosesc este să îl combin cu crema de corp și să obțin un miros fabulos și o hidratare și o catifelare a pielii pe care o ador. Ingrediente: Sesamum Indicum Seed Oil*, Simmondsta Chinensis Seed Oil*, Essential Oils**, Geraniol**, Citronellol**, D-Limonene**, Linalool** *=organic; **=natural Produsele ECOOKING le găsiți în DOUGLAS România! Sper că va fost de folos acest articol, eu vă recomand aceste produse din toată inima, iar dacă ați folosit deja vreunul dintre ele, nu uitați să-mi lăsați părerea voastră în comentarii, o să le citesc cu mare drag. Un sezon plin de căldură în suflet vă doresc și la cât mai multă hidratare :)